HUOMEN /
HELENA HALLENBERG
KURSSIT• Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.
• Lue
OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.
• Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.
• Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista
tästä
• Kurssit toteutuvat vain, mikäli niille ilmoittautuu tarvittava määrä osallistujia.


KURSSIT 2023

Huom. kurssimuutokset mahdollisia.MAALISKUU 2023AIVO-QIGONG® TASO 2, LYHYT KERTAUSKURSSI
Tiistaisin 21.3.-4.4. klo 18.00-19.00 (yht. 3 kertaa)

TOTEUTETETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kertaamme intensiivisesti fil.tri Helena Hallenbergin kehittämien AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoitusten tason 2. Teemme koko sarjan kaikki 20 osiota, joissa stimuloimme aivoja qigong-liike- ja hengitysharjoituksilla sekä akupisteiden käsittelyllä. Päätämme hiljaisuudessa tehtävään keskittymisharjoitukseen.

Näin aivojen verenkierto vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Seisten tehtävät harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä.

Sopii niille, jotka ovat jo tutustuneet kakkostasoon ja tahtovat kerrata ja hioa sitä.

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 48 e, sitova ilmoittaudu heti (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.LUENTO: PERINTEINEN KIINALAINEN TERVEYDENHOITO
Torstai 30.3. klo 13.00-15.30

Porvoo: Café Aatos, Kaivokatu 37 b

Luennolla kerrotaan perinteisen kiinalaisen terveydenhoidon peruskäsitteistä ja hoitomuodoista, joista akupunktuuri lienee tunnetuin. Ei edellytä ennakkotietoja. On osa Ikäihmisten yliopiston Kiina-aiheista luentosarjaa.

Järjestäjä: Porvoon kansalaisopisto, Ikäihmisten yliopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 43 e (koko kevään Kiina-aiheinen luentosarja), ks. https://uusi.opistopalvelut.fi/porvoo/fi/course/12513HUHTIKUU 2023


KEVÄISIÄ QIGONG-HARJOITUKSIA
Keskiviikkoisin 5.4.-3.5. klo 18.00-19.15
(yhteensä 5 kertaa)
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kevääseen sopivia virtaavia, rentoja harjoituksia: leppoisia, niveliä hoitavia liikkeitä (ei syviä etutaivutuksia), hieman itsehierontaa, hengitykseen keskittymistä ja loppurentoutuminen. Kurssi sopii kaikille jotakin qigong-muotoa jonkin verran harjoitelleille. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 65 e, ilmoittaudu heti: Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.HARJOITUKSIA VATSAN JA SUOLISTON HYVINVOINNIKSI
Torstaisin 13.4.-4.5. klo 18.00-19.00
(yhteensä 4 kertaa)
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Erilaiset suolistovaivat yleistyvät hälyttävää vauhtia, ja myös vastaanotollani hoidan yhä enemmän niistä kärsiviä. Lyhytkurssilla harjoitellaan vanhoja kiinalaisia menetelmiä: opeteltavat liikkeet, itsehieronta ja meditaatio tunnettiin hoitokeinoina jo yli 2000 vuotta sitten. Kurssilla ei diagnosoida sairauksia eikä anneta yksilöllisiä sairauksien hoito-ohjeita, mutta saat ideoita, joilla tuet vatsan ja suoliston hyvinvointia. On hyvä kertoa ohjaajalle etukäteen raskaudesta tai mahdollisista liikuntarajoitteista ja muista ongelmista. Ei sovi, mikäli vatsan tai suoliston alueella on kasvain. Ei edellytä ennakkotietoja, mutta edeltävä luento (23.3.) sopii hyvin pohjaksi.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 65 e, ilmoittaudu heti: Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.LUENTO: IHMINEN KIINALAISESSA TERVEYSAJATTELUSSA
Lauantai 15.4. klo 14.00-15.30

TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kiinalaisessa perinteisessä terveysajattelussa tärkeä on ajatus energiasta tai elinvoimasta (qi). Esitelmässä valotetaan perinteistä ihmiskäsitystä ja sitä, miten eri energioiden ajatellaan ilmenevän ihmisen kehossa ja mielessä. Sopii erityisen hyvin kiinalaisten terveydenhoitomenetelmien tai liikuntalajien harrastajille, mutta kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 20 e, ilmoittaudu viimeistään 4.4. Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.AIVO-QIGONG® aivojesi hyvinvoinniksi
Perjantai-lauantai 28.-29.4
. (pe klo 17.00-20.00 ja la klo 10.00-15.00)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® on menetelmä aivojen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Alustavissa tutkimuksissa sen on todettu edistävän aivojen optimaalista toimintaa ja vähentävän stressiä.

AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG®in on kehittänyt fil.tri Helena Hallenberg, jolla on 33 vuoden kokemus vanhoista kiinalaisista qigong (chi kung) -terveysharjoituksista. Aivo-qigongissa aivojen eri alueita aktivoidaan liikkeillä ja akupisteitä käsittelemällä. Näin verenkierto aivoissa vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa. Hidas rytmi ja keskittyminen auttavat mieltä rauhoittumaan. Kurssilla opetellaan perustason 1 kaikki 20 harjoitusta alusta loppuun.

Sopii kaikille perusterveille yli 18-vuotiaille, joita kiinnostaa oppia pitämään huolta aivoterveydestään. Ei edellytä ennakkotietoja tai huippukuntoa, vaan kehon normaalia toimintakykyä kuten kykyä nostaa kädet pään yläpuolelle tai seistä yhdellä jalalla.
HUOM. Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. Aivo-qigong® ei ole kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Mikäli olet sairastanut jonkin pään alueen trauman tai sairastat jotakin neurologista sairautta tai glaukoomaa, ota yhteys kouluttajaan. Mahdollisista vaivoista on oman turvallisuutesi vuoksi aina hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen.

Kurssin tueksi kannattaa hankkia kouluttajan teos
Aivo-qigong, harjoita mielesi toimintaa ja terveyttä (Bazar 2020). Kirjan voi ostaa opettajalta kurssin yhteydessä. Saatavana myös kirjastoista.

Järjestäjä: Helsingin seudun kesäyliopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 160 e, ilmoittautuminen alkaa 1.3, ilmoittaudu viimeistään 19.4. kesäyliopistoon: https://kesayliopistopalvelut.fi/helsinginseutu/course.php?l=fi&t=19957. Kurssitunnus 82400200.
Lisätietoa: Helena Hallenberg, 040-5917895, huomen@kolumbus.fi


TOUKOKUU 2023


AIVO-QIGONG® TASO 1, LYHYT KERTAUS
Keskiviikkoisin 10.5.-24.5. klo 18.00-19.00
(yht. 3 kertaa)
TOTEUTETETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat joskus opetelleet aivo-qigongin® tason 1 ja tahtovat kerrata ja hioa sitä, eli se ei sovellu aloittelijoille. Kertaamme koko tason 1 eli kaikki 20 osiota. Päätämme hiljaisuudessa tehtävään keskittymisharjoitukseen.

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 50 e, sitova ilmoittautuminen viimeistään 3.5. (anna puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.HEINÄKUU 2023


HYVINVOINTIA KIINALAISITTAIN
Maanantai-torstai 17.-20.7.

Kemiönsaari: Labbnäs Semesterhem, Labbnäsintie 66, Dragsfjärd

Koe kesän ja vanhan itsehoitoperinteen elvyttävä voima. Teemme pehmeitä qigong-liikeharjoituksia, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia sekä itsehoitoa kuten hierontaa ja meditaatiota. Kurssi sopii erityisen hyvin uupuneille, stressaantuneille ja toipilaille. Lempeät harjoitukset tehdään keskittyneessä hiljaisuudessa ja useaan kertaan toistaen. Näin keho ja mieli saavat tilaa rauhoittua ja asettua tasapainoon.

Kurssi ei ole teoreettinen, eikä ennakkotaitoja tai huippukuntoa tarvita. Jokainen tekee asiat voimiensa mukaan. Harjoituksia tehdään pääosin seisten, mutta myös tilassa liikkuen sekä istuen ja makuulla. Harjoittelemme sekä ulkona luonnossa (mm. joka aamu ennen aamiaista sään salliessa) että sisätiloissa Liiterissä.

Paikkana on Kemiönsaaressa sijaitseva Labbnäsin lomakoti. Sinne pääsee omalla autolla perille asti tai bussilla n. 700 metrin päähän. Hyvää oloa lisäävät Marttojen kattamat herkulliset kala-kasvisateriat sekä mahdollisuus uida ja saunoa joka ilta. Lisätietoja paikasta:
www.labbnas.fi

Kurssi alkaa maanantaina klo 15.30 iltapäiväkahveilla, jonka jälleen alkaa varsinainen opetusosuus. Kurssi päättyy torstaina lounaaseen, joka alkaa klo 12.30 (huoneiden luovutus torstaina klo 10.30). Tarkka ohjelma ja ohjeet lähetetään 26.5. jälkeen kurssin varmistuttua.

Ohjaaja antaa haluttaessa yksilöllisiä akupunktiohoitoja ja terveyskonsultaatiota (eivät sisälly kurssihintaan). Alaikäraja kurssille on 18 vuotta. Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan. Koirakavereita ei valitettavasti voi tuoda Labbnäsiin.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg ja Labbnäs semesterhem
Ilmoittautuminen ja maksu: 540 e / hlö, sitova ilmoittautuminen viimeistään 16.5. Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi.
Hintaan kuluu majoitus 1 hh (2 hh eri tilauksesta), täysihoito, saunat ja opetus. Anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ja ilmoita samalla mahdollisista ruoka-allergioista ja erityisruokavalioista.
HUOM. Kurssille voidaan ottaa korkeintaan 15 henkeä.
Vielä 8 paikkaa jäljellä.SYYSKUU 2023

HUOM. Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 28.8.
Muutokset mahdollisia.LUENTO: VATSAN JA SUOLISTON HYVINVOINTI KIINALAISITTAIN
Keskiviikko 20.9. klo 18.00 - n. 19.30

TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kiinalaiset pitivät jo 2000 vuotta sitten vatsan ja suoliston hyvinvointia terveyden perustana. Nykytutkimusten mukaan vatsan hyvinvointi vaikuttaa myös aivojemme toimintaan. Luennolla kuulet kiinalaisia ajatuksia ruoansulatuksesta ja siihen liitetyistä sisäelimistä sekä syömisestä. Ei edellytä ennakkotietoja. Hyvä johdanto marraskuun harjoituskurssille.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 15 e. Ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 12.9.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.AIVO QIGONG, TASON 3 KERTAUS
Torstai 21.9-12.10. klo 17.00-18.30
(4 kertaa)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Kertaamme intensiivisesti fil.tri Helena Hallenbergin kehittämien AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoitusten taso 3. Teemme koko sarjan kaikki 20 osiota, joissa stimuloimme aivoja qigong-liike- ja hengitysharjoituksilla sekä akupisteiden käsittelyllä. Aloitamme ja päätämme tunnin rentoutumisella.

Sopii niille, jotka ovat jo tutustuneet kolmostasoon ja tahtovat kerrata ja hioa sitä. Mukaan voi tulla myös 1-2 tasot osaava, joka haluaa tutustua kolmostasoon.

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 107 e, ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 8.9.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.SYKSYISIÄ QIGONG-HARJOITUKSIA
Keskiviikkoisin 27.9.-8.11. klo 18.00-19.15 (ei 18.10.)
, 6 kertaa
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Syksyyn sopivia koko kehoa hoitavia liikkeitä (ei syviä etutaivutuksia), hieman itsehierontaa, hengitykseen keskittymistä ja loppurentoutuminen. Kurssi sopii kaikille jotakin qigong-muotoa jonkin verran harjoitelleille. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 98 e. Ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 13.9.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.LOKAKUU 2023


MEDITATIIVINEN QIGONG JA ÄÄNI
Torstai 26.10.-23.11. klo 17.00-18.30
(5 kertaa)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Teemme keskittyneesti hiljaisuudessa etupäässä seisten pehmeitä liikkeitä, hengitys- ja meditaatioharjoituksia, jotka johdattelevat vanhoihin kiinalaisiin ääniharjoituksiin. Ääniharjoitukset rauhoittavat mieltä ja vaikuttavat myös aivoihin ja sisäelimiin. Ne tehdään pääosin joko tuolilla tai lattialla istuen. Harjoittelemme mielen liikkumattomuutta myös staattisten seisomaharjoitusten kautta.

Jonkinlainen tausta qigongissa tai muissa kiinalaisissa lajeissa on välttämätön. Sopii erittäin hyvin äänityöläisille. Kyseessä ei ole laulukurssi, sillä tuotamme pelkkiä ääniä emmekä laulua, joten olet tervetullut omalla äänelläsi.

Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym.
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 134 e, ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 9.10.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.MARRASKUU 2023


HARJOITUKSIA VATSAN JA SUOLISTON HYVINVOINNIKSI
Keskiviikko 15.11.-29.11. klo 18.00-19.00
(3 kertaa)
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Erilaiset suolistovaivat yleistyvät hälyttävää vauhtia, ja myös vastaanotollani hoidan yhä enemmän niistä kärsiviä. Lyhytkurssilla harjoitellaan vanhoja kiinalaisia menetelmiä: opeteltavat liikkeet, itsehieronta ja meditaatio tunnettiin hoitokeinoina jo yli 2000 vuotta sitten. Ei edellytä ennakkotietoja, mutta edeltävä luento sopii hyvin pohjaksi. Kurssilla ei diagnosoida sairauksia eikä anneta yksilöllisiä sairauksien hoito-ohjeita, mutta saat ideoita, joilla tuet vatsan ja suoliston hyvinvointia. On hyvä kertoa ohjaajalle etukäteen raskaudesta tai mahdollisista liikuntarajoitteista ja muista ongelmista. Ei sovi, mikäli vatsan tai suoliston alueella on kasvain. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 65 e. Ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 7.11. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.© Helena Hallenberg 2022
Huomen / Helena Hallenberg ● 0405917895 ●
huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net