HUOMEN /
HELENA HALLENBERG
KURSSIT• Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.
• Lue
OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.
• Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.
• Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista
tästä
• Kurssit toteutuvat vain, mikäli niille ilmoittautuu tarvittava määrä osallistujia.
KURSSIT 2024
TOUKOKUU 2024


KESÄISIÄ QIGONG-HARJOITUKSIA
Torstaisin 16.5.-13.6. klo 18.00-18.50
(yhteensä 5 kertaa)
TOTEUTETAAN ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA

Kurssilla tehdään kesään sopivia qigong-harjoituksia, joilla avataan ja ravitaan sydämen energiaa. Harjoitukset sopivat erinomaisesti ulkona tehtäviksi, eli niitä kannattaa tehdä omin päin ulkona rauhallisessa paikassa aina kun mahdollista. Tunnilla ei ole alku- tai loppurentoutumista. Kurssista saa eniten irti, jos sinulla on jo kokemusta qigongista, mutta myös vasta-alkaja voi tulla mukaan tutustumaan. Oppitunnin pituus on 50 minuuttia.

Järjestäjä: Huomen / Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 66 e, ilmoittaudu viimeistään 8.5.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Kurssille ei ole mahdollista osallistua kertamaksulla eivätkä maksusetelit käy.TERVEYTTÄ KIINALAISILLA ÄÄNIHARJOITUKSILLA
Perjantai 31.5. klo 10.00-14.30

Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Ääni on energiaa ja se soi kehossa. Kiinassa kehomme energiaa kutsutaan nimellä qi (chi). Tule kokemaan, miten vanhat kiinalaiset qigong-harjoitukset ja äänen oma värähtely rentouttavat ja samalla aktivoivat kehon elinvoimaa.

Kurssi sisältää kehoa vapauttavia ja ääntä auttavia lempeitä liikkeitä sekä hengitys- ja rentoutumisharjoituksia, jotka johdattelevat vanhoihin kiinalaisiin ääniharjoituksiin. Teemme mm. meditatiivista ääniharjoitusta nimeltä
Liuzijue (Kuuden äänen harjoitus), joka rauhoittaa mieltä ja vaikuttaa myös aivoihin ja sisäelimiin.

Sopii kiinalaisten lajien harrastajien lisäksi kaikille, joita oma terveys kiinnostaa. Ei edellytä mitään liikunnallisia tai äänellisiä valmiuksia. Kyseessä ei ole laulukurssi eli olet tervetullut ihan omalla äänelläsi vailla suorituspaineita. Ääniä päästellään yhdessä eikä kukaan joudu esiintymään. Mukaan voi tulla ilman ennakkotietoja. Harjoituksia tehdään seisten, tuolilla tai lattialla istuen sekä makuulla. Ota mukaan oma makuualusta, liukumattomat sisätossut tai jarrusukat, rennot ja lämpimät vaatteet (peitto tai shaali voi olla tarpeen), kevyet eväät ja juotavaa.

HUOM. Käy hyvin kertaukseksi aiemmille äänikursseilleni osallistuneille.

Järjestäjä: Helsingin kesäyliopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 70 e, ilmoittaudu viimeistään 22.5. klo 10.00 mennessä, kurssitunnus 82408485, https://hsky.fi/kurssit/terveys-ja-sosiaaliala/hyvinvointi/terveytta-kiinalaisilla-aaniharjoituksilla/KESÄKUU 2024


UUSI TULEMINEN – HÄNDEL: MESSIAS-ORATORIO
Lauantai 15.6. klo 19.00-21.00

Helsinki: Musiikkitalo, konserttisali

Yli 300 laulajaa saapuu konserttisalin lavalle esittämään riemukasta versiota Georg Friedrich Händelin (1685 - 1759) rakastetuimmasta teoksesta. Myös kamarikuoro Ora, jossa itse laulan, on mukana. Solisteina esiintyy joukko Sibelius-Akatemian laulunopiskelijoita ja alumneja. Orkesterina toimivat urkureiden Arttu Selosen ja Anu Pulkkisen johdolla salin uudet Rieger-urut, joita mm. edesmennyt säveltäjä Kaija Saariaho tuntuvasti rahoitti. Suurkuoroa johtaa kapellimestari Jonas Rannila.

Järjestäjä: Musiikkitalon Urut Soimaan ry
Liput ja väliaikatarjoilut: https://musiikkitalo.fi/tapahtumat/uusi-tuleminen-handel-messias-oratorio/ELOKUU 2024


QIGONG-KURSSI KEMIÖNSAARELLA
Maanantai-torstai 12.-15.8.
Kemiönsaari: Labbnäs Semesterhem, Labbnäsintie 66, Dragsfjärd

Opettelemme tiiviisti erittäin suositun, pehmeän
18 liikkeen taiji-qigong -sarjan, jossa yhdistyvät molempien lajien piirteet sulavaksi kokonaisuudeksi. Osallistujat saavat sarjasta myös monisteen mukaansa. Tarkoitettu qigongia tai taijiquania kohtalaisen säännöllisesti harrastaville tai aiemmin harjoittaneille, ei vasta aloitteleville. Käy hyvin kertaukseksi ja syvennykseksi myös sarjaan aiemmin tutustuneille.

Sarjan opetteluun keskitymme aamupäivisin, ja iltapäivällä on sekä omaa aikaa että yhteisiä rentouttavia ja venyttäviä harjoituksia vanhojen kiinalaisten oppien mukaan. Illat ovat vapaat saunomiseen, uintiin ja yhdessäoloon tai lepoon (saunomismahdollisuus joka ilta). Herkullinen kala-kasvisruoka saa hyvälle tuulelle. Harjoittelemme sekä ulkona nurmikentällä (mm. joka aamu ennen aamiaista sään salliessa) että sisätiloissa Liiterissä.

Kemiönsaarella sijaitsevaan Labbnäsin lomakotiin pääsee omalla autolla perille asti tai bussilla n. 700 metrin päähän. Lisätietoja paikasta:
www.labbnas.fi

Kurssi alkaa maanantaina klo 15.30 iltapäiväkahveilla, jonka jälleen alkaa varsinainen opetusosuus. Kurssi päättyy torstaina lounaaseen, joka alkaa klo 12.30 (huoneiden luovutus torstaina klo 12.00 mennessä). Tarkka ohjelma ja ohjeet lähetetään heinäkuun alussa kurssin varmistuttua.

Ohjaaja antaa haluttaessa yksilöllisiä akupunktiohoitoja ja terveyskonsultaatiota (eivät sisälly kurssihintaan). Alaikäraja kurssille on 18 vuotta. Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan. Eläinkavereita ei valitettavasti voi tuoda Labbnäsiin.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg ja Labbnäs semesterhem
Ilmoittautuminen ja maksu: 558 e / hlö, sitova ilmoittautuminen viimeistään 20.6.2024 Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi.
Hintaan kuuluu: majoitus 1 hh (2 hh vain erikseen pyydettäessä), täysihoito (kala-kasvisruoka), saunat ja opetus. Anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ja ilmoita samalla mahdollisista ruoka-allergioista ja erityisruokavalioista. Yleisimmät ruoka-allergiat kuten laktoosi-, maito- ja gluteeniallergia sekä muutama elintarvikeallergia otetaan huomioon ilman eri korvausta, samoin täysvegetaristinen tai vegaaninen ruokavalio, mutta kovin räätälöidyistä erityisdieeteistä voidaan joutua perimään lisämaksu (kysy lisätietoja suoraan Labbnäsistä puh. 040 83 30 495, sähköposti: labbnas@labbnas.fi.).

HUOM. Kurssille voidaan ottaa korkeintaan 15 henkeä.VATSAN JA SUOLISTON HYVINVOINNIKSI
Lauantai 31.8. klo 11.00-14.15

Helsingin aikuisopisto, Runeberginkatu 22-24, monitoimitila 508

Erilaiset suolistovaivat yleistyvät hälyttävää vauhtia. Lyhytkurssilla harjoittelet kiinalaisia menetelmiä, jotka tunnettiin jo yli 2000 vuotta sitten: liikkeitä, itsehierontaa ja meditaatiota. Kurssilla ei diagnosoida sairauksia eikä anneta yksilöllisiä sairauksien hoito-ohjeita, mutta saat ideoita, joilla tuet vatsan ja suoliston hyvinvointia. Kurssi sisältää 15 minuutin tauon. Kerrothan ohjaajalle etukäteen mahdollisista liikuntarajoitteista ja muista ongelmista.
HUOM.
Kurssi ei sovi, mikäli olet raskaana tai sinulla on kasvain vatsan tai suoliston alueella. Ei edellytä ennakkotietoja.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 39 e, ilmoittaudu viimeistään 26.8. https://uusi.opistopalvelut.fi/helsinginaikuisopisto/fi/course/174850
SYYSKUU 2024


AIVO-QIGONG®
Perjantai-lauantai 13.–14.9.
(pe klo 17.00-20.00, la klo 11.00–16.00)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

AIVO QIGONG - BRAIN QIGONG® on menetelmä aivojen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Alustavissa tutkimuksissa sen on todettu edistävän aivojen optimaalista toimintaa ja vähentävän stressiä. AIVO QIGONG - BRAIN QIGONG®in on kehittänyt fil.tri Helena Hallenberg, jolla on 33 vuoden kokemus vanhoista kiinalaisista qigong (chi kung) -terveysharjoituksista.

Aivo-qigongissa aivojen eri alueita aktivoidaan liikkeillä ja akupisteitä käsittelemällä. Näin verenkierto aivoissa vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa. Hidas rytmi ja keskittyminen auttavat mieltä rauhoittumaan. Kurssilla opetellaan perustason 1 kaikki 20 harjoitusta alusta loppuun.

Sopii kaikille perusterveille yli 18-vuotiaille, joita kiinnostaa oppia pitämään huolta aivoterveydestään. Ei edellytä ennakkotietoja tai huippukuntoa, mutta kehon normaalia toimintakykyä kuten kykyä nostaa kädet pään yläpuolelle tai seistä yhdellä jalalla.

HUOM. Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. Aivo-qigong® ei ole kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Mikäli olet sairastanut jonkin pään alueen trauman tai sairastat jotakin neurologista sairautta tai glaukoomaa, ota yhteys kouluttajaan. Mahdollisista vaivoista on oman turvallisuutesi vuoksi aina hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen.

Kurssin tueksi kannattaa hankkia kouluttajan teos
Aivo-qigong, harjoita mielesi toimintaa ja terveyttä (Bazar 2020). Kirjan voi ostaa kouluttajalta kurssin yhteydessä tai lainata kirjastosta.

Järjestäjä: Helsingin kesäyliopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 165 e, ilmoittaudu viimeistään 4.9. klo 10.00 mennessä, kurssitunnus 82400200, https://hsky.fi/kurssit/terveys-ja-sosiaaliala/hyvinvointi/aivo-qigong-2/QIGONGIN PERUSHARJOITUKSIA 1 (huomen qigong™ 1)
Torstai 19.9.-28.11. klo 18.00 -19.15 (yhteensä 10 kertaa, HUOM. ei syyslomaviikolla 17.10.)
TOTEUTETETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Seisten tehtäviä rauhallisia, keveitä ja rentouttavia harjoituksia, jotka avaavat hengitystä ja rauhoittavat mieltä. Tunnilla ei hengästytä tai hikoilla eikä syke juurikaan nouse. Teemme Helena Hallenbergin koostaman
huomen qigong™ (eli elävän portin) -sarjan ensimmäistä osaa, joka sisältää qigongin perusasioita. Sopii ensi tutustumiseksi qigongiin sekä kaikille jotakin qigong-muotoa aiemmin harjoitelleille, jotka tahtovat hioa perusasioita - mikä on hyvin terveellistä. Huomen qigongissa™ on aineksia useista kiinalaisista qigong-sarjoista. Teemme lisäksi joitakin erityisesti syksyyn ja talveen sopivia harjoituksia. Aloitamme ja päätämme tunnin rentoutumalla alustalla. Keväällä jatkamme huomen qigongin™ toiseen osaan ja kevään harjoituksiin.
Lue maksu- ym.
OHJEET.

Käytän Zoom-ohjelmaa, joka on sinulle ilmainen. Oppitunnin pituus on 75 minuuttia. Mikrofoni- ja webbikamerayhteys suotava, jotta yhteys toimii myös niin päin, että tarvittaessa näen ja kuulen sinut. Ohjeet Zoomin asentamiseksi ja käyttöön ottamiseksi:
https://www.ok-sivis.fi/jasenpalvelut/verkkokoulutus/zoom-ohje-osallistujille.html

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 172 e, ilmoittautuminen alkaa 29.7., sitova ilmoittautuminen viimeistään 6.9. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat maksuohjeet ilmoittauduttuasi. Ei mahdollista osallistua kertamaksulla tai maksuseteleillä.LOKAKUU 2024


VAIHDEVUODET KIINALAISITTAIN
Lauantai 5.10. klo 10.00-14.45
Lähiopetus

Tiedot tarkentuvat tähän myöhemmin.
© Helena Hallenberg 2022
Huomen / Helena Hallenberg ● 0405917895 ●
huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net