HUOMEN /
HELENA HALLENBERG
KURSSIT• Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.
• Lue
OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.
• Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.
• Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista
tästä
• Kurssit toteutuvat vain, mikäli niille ilmoittautuu tarvittava määrä osallistujia.
KURSSIT 2024
ELOKUU 2024


QIGONG-KURSSI KEMIÖNSAARELLA
Maanantai-torstai 12.-15.8.
Kemiönsaari: Labbnäs Semesterhem, Labbnäsintie 66, Dragsfjärd

Opettelemme tiiviisti erittäin suositun, pehmeän
18 liikkeen taiji-qigong -sarjan, jossa yhdistyvät molempien lajien piirteet sulavaksi kokonaisuudeksi. Osallistujat saavat sarjasta myös monisteen mukaansa. Tarkoitettu qigongia tai taijiquania kohtalaisen säännöllisesti harrastaville tai aiemmin harjoittaneille, ei vasta aloitteleville. Käy hyvin kertaukseksi ja syvennykseksi myös sarjaan aiemmin tutustuneille.

Sarjan opetteluun keskitymme aamupäivisin, ja iltapäivällä on sekä omaa aikaa että yhteisiä rentouttavia ja venyttäviä harjoituksia vanhojen kiinalaisten oppien mukaan. Illat ovat vapaat saunomiseen, uintiin ja yhdessäoloon tai lepoon (saunomismahdollisuus joka ilta). Herkullinen kala-kasvisruoka saa hyvälle tuulelle. Harjoittelemme sekä ulkona nurmikentällä (mm. joka aamu ennen aamiaista sään salliessa) että sisätiloissa Liiterissä.

Kemiönsaarella sijaitsevaan Labbnäsin lomakotiin pääsee omalla autolla perille asti tai bussilla n. 700 metrin päähän. Lisätietoja paikasta:
www.labbnas.fi

Kurssi alkaa maanantaina klo 15.30 iltapäiväkahveilla, jonka jälleen alkaa varsinainen opetusosuus. Kurssi päättyy torstaina lounaaseen, joka alkaa klo 12.30 (huoneiden luovutus torstaina klo 12.00 mennessä). Tarkka ohjelma ja ohjeet lähetetään heinäkuun alussa kurssin varmistuttua.

Ohjaaja antaa haluttaessa yksilöllisiä akupunktiohoitoja ja terveyskonsultaatiota (eivät sisälly kurssihintaan). Alaikäraja kurssille on 18 vuotta. Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan. Eläinkavereita ei valitettavasti voi tuoda Labbnäsiin.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg ja Labbnäs semesterhem
Ilmoittautuminen ja maksu: Ilmoittautuminen on päättynyt.VATSAN JA SUOLISTON HYVINVOINNIKSI
Lauantai 31.8. klo 11.00-14.15

Helsingin aikuisopisto, Runeberginkatu 22-24, monitoimitila 508

Erilaiset suolistovaivat yleistyvät hälyttävää vauhtia. Lyhytkurssilla harjoittelet kiinalaisia menetelmiä, jotka tunnettiin jo yli 2000 vuotta sitten: liikkeitä, itsehierontaa ja meditaatiota. Kurssilla ei diagnosoida sairauksia eikä anneta yksilöllisiä sairauksien hoito-ohjeita, mutta saat ideoita, joilla tuet vatsan ja suoliston hyvinvointia. Kurssi sisältää 15 minuutin tauon. Kerrothan ohjaajalle etukäteen mahdollisista liikuntarajoitteista ja muista ongelmista.
HUOM.
Kurssi ei sovi, mikäli olet raskaana tai sinulla on kasvain vatsan tai suoliston alueella. Ei edellytä ennakkotietoja.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 39 e, ilmoittaudu viimeistään 26.8. https://uusi.opistopalvelut.fi/helsinginaikuisopisto/fi/course/174850
SYYSKUU 2024


AIVO-QIGONG®
Perjantai-lauantai 13.–14.9.
(pe klo 17.00-20.00, la klo 11.00–16.00)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

AIVO QIGONG - BRAIN QIGONG® on menetelmä aivojen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Alustavissa tutkimuksissa sen on todettu edistävän aivojen optimaalista toimintaa ja vähentävän stressiä. AIVO QIGONG - BRAIN QIGONG®in on kehittänyt fil.tri Helena Hallenberg, jolla on 33 vuoden kokemus vanhoista kiinalaisista qigong (chi kung) -terveysharjoituksista.

Aivo-qigongissa aivojen eri alueita aktivoidaan liikkeillä ja akupisteitä käsittelemällä. Näin verenkierto aivoissa vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa. Hidas rytmi ja keskittyminen auttavat mieltä rauhoittumaan. Kurssilla opetellaan perustason 1 kaikki 20 harjoitusta alusta loppuun.

Sopii kaikille perusterveille yli 18-vuotiaille, joita kiinnostaa oppia pitämään huolta aivoterveydestään. Ei edellytä ennakkotietoja tai huippukuntoa, mutta kehon normaalia toimintakykyä kuten kykyä nostaa kädet pään yläpuolelle tai seistä yhdellä jalalla.

HUOM. Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. Aivo-qigong® ei ole kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Mikäli olet sairastanut jonkin pään alueen trauman tai sairastat jotakin neurologista sairautta tai glaukoomaa, ota yhteys kouluttajaan. Mahdollisista vaivoista on oman turvallisuutesi vuoksi aina hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen.

Kurssin tueksi kannattaa hankkia kouluttajan teos
Aivo-qigong, harjoita mielesi toimintaa ja terveyttä (Bazar 2020). Kirjan voi ostaa kouluttajalta kurssin yhteydessä tai lainata kirjastosta.

Järjestäjä: Helsingin kesäyliopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 165 e, ilmoittaudu viimeistään 4.9. klo 10.00 mennessä, kurssitunnus 82400200, https://hsky.fi/kurssit/terveys-ja-sosiaaliala/hyvinvointi/aivo-qigong-2/QIGONGIN PERUSHARJOITUKSIA 1 (huomen qigong™ 1)
Torstai 19.9.-28.11. klo 18.00 -19.15 (yhteensä 10 kertaa, HUOM. ei syyslomaviikolla 17.10.)
TOTEUTETETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Seisten tehtäviä rauhallisia, keveitä ja rentouttavia harjoituksia, jotka avaavat hengitystä ja rauhoittavat mieltä. Tunnilla ei hengästytä tai hikoilla eikä syke juurikaan nouse. Teemme Helena Hallenbergin koostaman
huomen qigong™ (eli elävän portin) -sarjan ensimmäistä osaa, joka sisältää qigongin perusasioita. Sopii ensi tutustumiseksi qigongiin sekä kaikille jotakin qigong-muotoa aiemmin harjoitelleille, jotka tahtovat hioa perusasioita - mikä on hyvin terveellistä. Huomen qigongissa™ on aineksia useista kiinalaisista qigong-sarjoista. Teemme lisäksi joitakin erityisesti syksyyn ja talveen sopivia harjoituksia. Aloitamme ja päätämme tunnin rentoutumalla alustalla. Keväällä jatkamme huomen qigongin™ toiseen osaan ja kevään harjoituksiin.
Lue maksu- ym.
OHJEET.

Käytän Zoom-ohjelmaa, joka on sinulle ilmainen. Oppitunnin pituus on 75 minuuttia. Mikrofoni- ja webbikamerayhteys suotava, jotta yhteys toimii myös niin päin, että tarvittaessa näen ja kuulen sinut. Ohjeet Zoomin asentamiseksi ja käyttöön ottamiseksi:
https://www.ok-sivis.fi/jasenpalvelut/verkkokoulutus/zoom-ohje-osallistujille.html

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 172 e, ilmoittautuminen alkaa 29.7., sitova ilmoittautuminen viimeistään 6.9. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat maksuohjeet ilmoittauduttuasi. Ei mahdollista osallistua kertamaksulla tai maksuseteleillä.AIVO-QIGONG® TASO 1, LYHYT KERTAUS
Perjantaisin 27.9.-11.10. klo 18.00-19.00
(yhteensä 3 kertaa)
TOTEUTETETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat joskus opetelleet aivo-qigongin® tason 1 ja tahtovat kerrata ja hioa sitä, eli se ei sovellu aloittelijoille. Kertaamme koko tason 1 eli kaikki 20 osiota. Päätämme hiljaisuudessa tehtävään keskittymisharjoitukseen.

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 50 e, ilmoittautuminen alkaa 29.7., sitova ilmoittautuminen viimeistään 19.9. (anna puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat maksuohjeet ilmoittauduttuasi. Ei mahdollista osallistua kertamaksulla tai maksuseteleillä.LOKAKUU 2024


VAIHDEVUODET KIINALAISITTAIN
Lauantai 5.10. klo 10.00-14.45

Helsingin aikuisopisto, Runeberginkatu 22-24, monitoimitila 508

Tutustu kiinalaisiin liikunta-, hengitys- ja itsehierontamenetelmiin, joilla voit helpottaa oloasi vaihdevuosien aikana. Säännöllisesti tehtyinä harjoituksista voit saada apua mm. unettomuuteen, kuumiin aaltoihin ja ärtymykseen. Ruokavaliota sivuamme vain lyhyesti. Kurssilla jaetaan myös omia kokemuksia luottamuksellisessa ilmapiirissä.
Mukaan pyyhe makuualustan suojaksi, rennot vaatteet, liukumattomat sisätossut tai jarrusukat, muistiinpanovälineet sekä kevyet eväät ja juotavaa. Pidämme päivän aikana 15 minuutin tauon.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 59 e, ilmoittaudu viimeistään 1.10. https://uusi.opistopalvelut.fi/helsinginaikuisopisto/fi/?q=subject%3A257%2F730&page=1
Voit maksaa seuraavilla sähköisillä kulttuuri- ja liikuntaeduilla: Edenred, Epassi ja Smartum.QIGONG-HARJOITUKSIA VAIHDEVUOSIIN
Keskiviikkoisin 23.10.-13.11. klo 18.00-19.00
(yhteensä 4 kertaa)
TOTEUTETETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Tutustu kiinalaisiin keveisiin qigong-liikuntaharjoituksiin, itsehierontaan ja hengitysharjoituksiin, joilla voit helpottaa oloasi vaihdevuosien aikana. Säännöllisesti tehtyinä harjoituksista voit saada apua mm. unettomuuteen, kuumiin aaltoihin ja ärtymykseen. Päätämme tunnin rentoutumalla alustalla. Ei edellytä ennakkotietoja, mutta sopii myös kertaukseksi jollekin aiemmalle vastaavalle kurssilleni osallistuneille.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 65 e, ilmoittautuminen alkaa 29.7., sitova ilmoittautuminen viimeistään 10.10. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi, 040 5917895. Saat maksuohjeet ilmoittauduttuasi. Ei mahdollista osallistua kertamaksulla tai maksuseteleillä.

© Helena Hallenberg 2022
Huomen / Helena Hallenberg ● 0405917895 ●
huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net